A közösségi alapítványokért.

Terveztünk, felkészültünk

Kulcskérdésekről beszélgettek a hétvégén, „összezárva” a KözösALAPON program résztvevői. Reméljük mindenki közelebb jutott ahhoz, milyen közösségi alapítvány volna ideális, megvalósítható és szerethető saját városában.

Második kétnapos találkozóját szervezte a KözösALAPON program a közösségi alapítványi koncepció hazai megvalósítóinak – társainknak. A feladat nem volt kicsi: minden csoportnak október 5-én kell leadnia tervét arról, milyen közösségi alapítványt építene saját városában és azt hogyan tenné; az összejövetelen a tervekhez adott és kapott muníciót mindenki.

Milyen kuratóriumot érdemes építeni? Nyerjünk meg ügyünknek hírességeket? Hogyan működtethető a közösségi alapítvány szervezete? Mennyi idő alatt jegyeznek be egy alapítványt? Konkrétabb ügyekre, vagy általános célokra érdemes-e gyűjteni? Lehet-e ösztöndíj-programot szervezni? Hogy és mikor jelenhetünk meg a médiában? Miként kezdjünk adománygyűjtésbe? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a válaszokat, amelyek természetesen városonként, régiónként különbözhetnek.

A helyi források maradjanak helyben, és építsünk olyan szervezeteket, amelyekre büszkék lehetünk – ebben a két célban teljes volt az egyetértés.

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026