A közösségi alapítványokért.

Átformálták a helyi társadalmat

Gyökeres változásokat hoztak az elmúlt 25 évben a helyi társadalmak működésében, érzékenységében a közösségi alapítványok a visegrádi országokban. Most közzétették sikeres társadalomformáló receptjeiket. Érdemes tanulni belőlük.

A visegrádi országok közösségi alapítványainak negyedszázados tudását, tapasztalatait gyűjtötte össze „A változás alulról jön - a közösségi alapítványok szerepe a civil társadalom épülésében az elmúlt 25 évben” című kiadvány, amely a lengyel Akadémia a Filantrópia Fejlesztéséért szervezésében létrejött, azonos című projekt esszenciája. Lengyel, cseh, szlovák és magyar közösségi alapítványok jó gyakorlatait, helyi társadalomformáló hatásukat, adománygyűjtési újításaikat gyűjtötték össze a kötet szerkesztői. Úgy véljük, a tanulságok nemcsak a közösségi alapítványokat építőknek, de a civil szektor működése, fenntarthatósága iránt érdeklődők számára is érdekesek, értékesek.

A kötet innen tölthető le angolul.

Korábban két részben közzétettük a Magyarországon különlegesen megfontolandó gyakorlatokat, tapasztalatokat; az első részben adománygyűjtő, igényfelmérő praktikákat és figyelemre méltó stratégiai hozzáállásokat ismertetünk, a másodikban a fiatalok megszólításáról, az ösztöndíjprogramok társadalmi hatásáról és egy váratlan adománygyűjtési lehetőségről írtunk.

 

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026