A közösségi alapítványokért.

Jól látnak a pályán a közösségi alapítványok

Erős, sokszínű és nagy hatású lett a közösségi alapítványi mozgalom az elmúlt 25 évben a visegrádi országokban. Energikus, távlatokban gondolkodó emberek formálják az alapítványok és a helyi társadalmak életét. Nézze meg őket!

„A változás alulról jön - a közösségi alapítványok szerepe a civil társadalom épülésében az elmúlt 25 évben” - ez a neve a lengyel Akadémia a Filantrópia Fejlesztéséért szervezésében megvalósult projektnek, amely az közösségi alapítványi mozgalom negyedszázados tevékenységének, eredményeinek bemutatását szolgálta.

A cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar közösségi alapítványok meghatározó személyiségei és munkatársai találkoztak Krakkóban mintegy nyolcvanan átbeszélni, mit értek el 25 év alatt, és milyen kihívások előtt állnak a közeli jövőben. Energikus, érzékeny, távlatokban gondolkodó emberek beszélgettek és figyeltek egymás tapasztalataira, gondolataira; az erről készült kisfilmet itt nézheti meg.

A projekt keretében a térség közösségi alapítványainak jó gyakorlatait, helyi társadalomformáló hatásukat, adománygyűjtési újításaikat is kötetbe gyűjtötték a résztvevők; a tanulságok nemcsak a közösségi alapítványokat építőknek, de a civil szektor működése, fenntarthatósága iránt érdeklődők számára is érdekesek, értékesek. A kötet innen tölthető le angolul.

Korábban két részben közzétettük a Magyarországon különlegesen megfontolandó gyakorlatokat, tapasztalatokat; az első részben adománygyűjtő, igényfelmérő praktikákat és figyelemre méltó stratégiai hozzáállásokat ismertetünk, a másodikban a fiatalok megszólításáról, az ösztöndíjprogramok társadalmi hatásáról és egy váratlan adománygyűjtési lehetőségről írtunk.

 

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026