A közösségi alapítványokért.

Ezért szereti a politikus a közösségi alapítványt

„A politika és civil munka lényege egy és ugyanaz: embereket motiválni, hogy legyenek aktívak a közügyekben.” „A közösségi alapítványok elhitetik az emberekkel, hogy sokat tehetnek környezetükért, településükért.” Lars Castellucci német parlamenti képviselő elmondta, mit kapott a német közösségi alapítványoktól.

Néhány gondolatfoszlány következik Lars Castelluccitól, aki a Német Szociáldemokrata Párt parlamenti képviselője és a Wiesloch Közösségi Alapítvány egyik kezdeményezője.

- A németek problémája, hogy azt hiszik az állam mindent megold helyettük. Azért van szükségünk közösségi alapítványokra, hogy az emberek lássák: maguk is sokat tehetnek környezetükért, településükért.

- Egy politikusnak magától értetődő helye van egy közösségi alapítványban, hiszen a politika és civil munka egy és ugyanaz: az embereket motiválni, hogy legyenek aktívak a közügyekben. Csak arra kell vigyáznunk, hogy a pártpolitikát ebbe ne keverjük bele.

- A Wieslochi Közösségi Alapítványban végzett munkám nyomán tájékozott vagyok a közösség ügyeiben; megtanultam, hogyan vonjak be embereket közös ügyek megoldásába, és láthatom a közösségben végzett munka eredményét.

- Az új európai nemzedékeknek új narratívával kell bemutatnunk, hogy Európa a megoldás, és nem a probléma. A közösségi alapítványoknak óriási szerepe lehet abban, hogy az embereket elmondhassák egymásnak, mi fontos nekik.

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026