A közösségi alapítványokért.

Úszunk, gyűjtünk a közösségi alapítványokért

A KözösALAPON válogatottja elindul a Swimathonon. Úszás, adománygyűjtés, kapcsolatépítés és jókedv következik.

Másodszor rendez Swimathont a műfaj hazai úttörője, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány. A rendezvényen ferencvárosi ügyek képviselői állnak rajtkőre, valamint az erős ferencvárosi gyökerekkel bíró KözösALAPON program csapata.

Menjünk sorba. Mi a Swimathon? A csaknem hivatalos definíció szerint négyhetes közösségi adománygyűjtő kampány és egyben sokszereplős és jó hangulatú közösségi esemény, amelyen olyan emberek úsznak és kérnek támogatást az általuk képviselt ügynek, akik az adott szervezet vagy ügy nagykövetének tekintik magukat. Tehát ők nemcsak úsznak majd a nagy napon (június 18-án), hanem támogatást is gyűjtenek annak a civil szervezetnek, programnak, amelynek a csapatában szerepelnek. Milyen súlyú ez az esemény? Az első hazai Swimathonon négy civil szervezet összesen 7,5 millió forintot gyűjtött több mint 1000 felajánlásból, 70 úszó segítségével – szóval a Swimathon jelentőségét nehéz túlbecsülni.

Tavaly így végyődött a Swimathon

Kik úsznak még?
A rajthoz álló 7 civil ügy palettája nagyon színes. Hosszan tartó kórházi kezelésen áteső gyerekek tanulmányainak segítése, sérült és ép színészek közös színházi produkciója, a menekülteket és más kultúrákból hozzánk érkezőket a dokumentumfilm eszközeivel közelebb hozó középiskolai oktatási csomag, alulról szerveződő közösségi karácsonyi vásár Budapest egyik legnagyobb lakótelepén, hajléktalan emberek helyzetén segíteni akaró lakásügynökség és mobilház-program, a helyi, közösségi adományozás népszerűsítése szerepel még a Swimathon 2017 közösségi adománygyűjtő kampány kedvezményezett projektjei között.

Miért úszunk, hová megy a pénz?

A KözösALAPON program érdemi és viszonylag szabadon felhasználható – tehát jó minőségű – támogatást szeretne adni a négy, már működő közösségi alapítványnak: a Dunakanyar Szolgálat Közösségi Alapítványnak, a Ferencvárosi Közösségi Alapítványnak, a Térerő Közösségi Alapítványnak (Miskolc) és a Pécsi Közösségi Alapítványnak. Hisszük, hogy támogatásunk nyomán ezek a szervezetek erősödnek, hatékonyabban és eredményesebben hajtják végre saját programjukat, amelyek működési területükön a cselekvés, a szolidaritás és az együttműködés új minőségét hozzák létre. A négy közösségi alapítvány támogatásán keresztül a négy város/térség összesen több mint 400 ezer lakója ismerheti meg a közösségi alapítványi koncepciót.

A közösségi alapítványoknak 1-1 millió forint pénzügyi támogatást szeretnénk nyújtani 2018-ban, mindezt célzottan, éves tervük ismeretében, a helyi források kiegészítéseként. Ehhez 4 millió forintra van szükség; ebből 1 millió már megvan külföldi forrásból, 2 millió forintot kívánunk összegyűjteni a Swimathonon, és további 1 milliót más magyarországi forrásokból. A Swimathonon gyűjtött támogatást támogatási szerződés keretében teljes egészében kiosztjuk a négy hazai közösségi alapítványnak.

Kik úsznak a KözösALAPON programért?

Nagyon komoly válogatottunk van. Szerződtetünk idegenlégiósokat, méghozzá a környező országok közösségi alapítványi mozgalmának meghatározó képviselőit, akik hazájukban gyűjtenek a magyar közösségi alapítványoknak. Van csapattagunk, aki irtózik a víztől, és önmagát leküzdve programunkért mégis úszik 66 métert. Van csapattagunk, aki testén kövekkel vág neki a távnak, érzékeltetendő a magyar civil szervezetek előtt álló nehezített pályát. Úszóink bemutatkozását és motivációit itt lehet tanulmányozni.

Hogy támogathatok?

A programot általában nem, csak az egyes úszóinkat lehet támogatni. Konkrétan az úszó nevére kattintva, az adatlapján látható „Támogatom/Donate” gomb megnyomása után következő, netes vásárláshoz hasonlító akcióval. Szóval ha tetszik az ügy, szimpatikus egy úszó, akkor támogasd egy-két sör, egy mozijegy, egy vacsora árával, vagy többel.

Köszönjük!

 

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026