A közösségi alapítványokért.

350 ezret gyűjtöttünk Székelyudvarhelynek

A magyar közösség alapítványok támogatásával, a KözösALAPON program képviseletében Tamás 20 kilométert futott és 350 ezer forintot gyűjtött a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványnak. Az alkalomból történelmi jelentőségű képeket mutatunk be.

Nem halmozzuk a jelzőket, pedig lehetne. Először kampányolt közösen az összes magyar közösségi alapítvány (a Dunakanyar Szolgálat Közösségi Alapítvány, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány, a Pécsi Közösségi Alapítvány és a Térerő Közösségi Alapítvány (Miskolc)) és a KözösALAPON program. Először fordult elő, hogy a KözösALAPON nem támogatást kapott külföldről, hanem külföldi ügyet támogatott, méghozzá jelképes ügyet: a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványnak, az udvarhelyi fiataloknak gyűjtöttünk.

Scsasurszki Tamás mindannyiunk képviseletében vett részt hétvégén a Fuss neki! című adománygyűjtő rendezvényen Udvarhelyen, és eredményei minden várakozást felülmúlnak: 20 kilométert futott és 350 ezer forintot gyűjtött.

A pénzt a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány két programja kapja, melyek a diákok kreativitásának fejlesztését, végső soron pedig szülőföldjükön maradását célozzák. Az egyik, immár nyolc éves program a közösségi részvétel népszerűsítő YouthBank. Ebben középiskolások felmérik saját közösségük szükségelteit, ezek megoldására pénzt gyűjtenek, majd abból részben maguk, részben más, pályázat útján kiválasztott fiatalok reagálnak a szükségletekre. Az előző tanévben mintegy 550 ezer forintból 6 projektet támogattak Udvarhelyen. A másik a nemrég indult Heuréka program, amely a fiatalok tudományos, technikai kreativitása fejlesztését szolgálja. Itt támogatást nyert már például középiskolások innovatív számítástechnikai termékfejlesztését támogató projekt, a 3D-s tervező- és grafikai programok oktatását célzó pályázat, valamint fényképészeti, honismereti tábor is.

Most pedig jöjjenek a történelmi jelentőségű képek. Az elsőn először szerepel együtt a négy közösségi alapítvány és a KözösALAPON program logója – a kép Tamás pólóján volt futás közben.

Az alábbiakat pedig Csáki Rozi, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) vezetője kapta; kiderül belőle, mit is jelent ő és az SZKA a magyar közösségi alapítványoknak.

 

 

 

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026