A közösségi alapítványokért.

Élő Adás: 3 milliót fektettek társadalmi változásba

Szép sikerrel zárult a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány első Élő Adása: a mintegy 50 adományozó csaknem 3 millió forinttal támogatta a bemutatkozó három közösségi alapítvány egy-egy közösségformáló projektjét.

A tényszerű beszámoló így hangzik: a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Swimathon-projektje 900 000, a Pécsi Közösségi Alapítvány Szomszédsági Akadémia-projektje 950 000, a Térerő Közösségi Alapítvány Városunkért 1 011 000 forintot kapott az Élő Adáson összegyűlt nagylelkű adományozóktól.

Mélyebben: az Élő Adáson bemutatkozó három alapítvány bemutatott három, a helyi közösségeket alakító, erősítő komplex projektet, amelyek élhetőbb, szerethetőbb és szolidárisabb városokat, közösségeket teremtenek. A jelenlévők elköteleződtek az elképzelések mellett, és összeadtak annyi pénzt, amennyire a közösségi alapítványok alig-alig számítottak. Az adományozók így közvetlenül a tervek megvalósulását segítették, közvetve pedig azt, hogy a három közösségi alapítvány erősödjön, és minél többet tehessen saját közösségéért.

A Térerő az ország első adománygyűjtő futórendezvényének megszervezéséhez kért támogatást, a Pécsi Közösségi Alapítvány a közvelten- és a városrészbeli szomszédsági kapcsolatokat erősítő projektjét mutatta be, míg a ferencvárosiak a már jól ismert és szintén unikális úszó- és adománygyűjtő programjuk finomhangolására kértek támogatást. Az Élő Adáson összegyűlt adományok a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány közvetítésével jutnak el a szervezetekhez, és az alapítvány kíséri figyelemmel az adományok felhasználását is.

           Mindenki nyert: nagyadományozók, a közösségi alapítványok képviselői és a szervezők

Megtisztelő volt számunkra, hogy a rendezvényen részt vett az ezt az adománygyűjtési technikát hosszú évek óta gyakorló és népszerűsítő londoni the Founding network alapítója és munkatársai.

A projektek részleteiről és alakulásáról folyamatosan beszámolunk.

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026