A közösségi alapítványokért.

Kilépünk a világ elé

Idén 100 éves az első közösségi alapítvány; az ünnepi weboldalon szerepel a KözösAlapon program. A rövid videóból kiderül, mit remélhet egy épülő közösségi alapítvány a nemzetközi támogatástól.

A közösségialapítvány-építés helyi feladatai kézenfekvőek: aktív, cselekvő embereket, közös célokat, helyi erőforrásokat kell keresni, majd meg kell tanulni „összeilleszteni” őket. Kevésbé nyilvánvaló, hogy mit várhat egy közösségi alapítvány a nemzetközi színtértől, pedig a közösségen kívüli tapasztalatok is nagyon sokat segíthetnek: számos közösségi alapítvány nagyon szívesen megosztja tapasztalatait, pozitív példáit arról, miként kell jól működő közösségi alapítványt építeni. Nemcsak praktikus megoldásokról van szó: biztonságot ad, hogy egy globális mozgalom támogatja a helyi munkádat, míg saját tapasztalataid másokon segíthetnek – mondja projektvezetőnk, Scsaurszki Tamás a Mott Alapítvány születésnapi projektje számára készített minivideóban.

Ha a KözösAlapon program mindehhez hozzájárul, megérte dolgoznunk – teszi hozzá.

Az első lépéseket az ügyben szeptember 19-20-án Pozsonyban tesszük meg, ahol a besztercebányai közösségi alapítvány 20. születésnapja apropóján megnézzük, mit értek el a közösségi alapítványok a régióban. Tapasztalatainkról természetesen beszámolunk majd.

Az első közösségi alapítvány 100. születésnapjára a Mott Alapítvány által készített honlapon ezzel a videóval szerepel programunk. A film elkészítésében Huszerl József és fia nyújtott óriási segítséget, amit ezúton is köszönünk nekik. A közösségi alapítványok történetéről itt olvashat bővebben.

<< Vissza

KÖZÖSALAPON

Elérhetőségeink:
1053 Budapest, Szép utca 3.
kozosalapon@kozosalapon.hu
0670-398-4517
facebook.com/kozosalapon

A KözösALAPON program a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány programja. Alapítványunk részt vesz a MagNet Bank segítő bankkártya programjában. Bankszámlaszámunk: 16200106-11617026